Evenemang


Åter till meny

Program 2024

Här hittar du alla våra evenemang. Vi har visningar, historiska vandringar, temadagar, filmvisningar, teaterföreställningar, barnaktiviteter och mycket mer.
Varmt välkommen till skärgårdens största museum!


Sportlovsöppet v.9

Passa på! Final för "Rymdpiraterna", en lärorik drop-in upplevelse för stora och små där du får se på barnbio, lösa kluriga frågor i tio upplevelse stationer och sedan hämta en belöning. I vår barnverkstad kan du också göra din egen tidning eller lära dig att rita serier i Kalle Kanonkulas serietecknarhörna. Mer info.

 

 

Kalle kanonkula och hans vänner

Upplev magiska äventyr med Kalle Kanonkula och hans vänner! Utmana dig själv med råttan Rasmus kluriga spår och se på barbio. Bli en "Fake News"-detektiv, upptäck dunderdraken, sockerhäxans hemlighet och mycket mer. Låt kreativiteten flöda i barnverkstaden . En dag fylld med skratt och lek för små och stora äventyrare (ca 4–15 år). Barnaktiviteten är gratis, och barn har fri entré på museet.

 

"Djur i krig" — en av våra tillfälliga utställningar

Upptäck våra tillfälliga utställningar – "Djur i krig", om björnen som tog värvning", duvor som räddar soldater, hundar som utför modiga uppdrag och katter som agerar spioner m.m. En unik presentation om djur i försvarets tjänst. Utforska även fotoutställningen "Vaxholm förr och nu" och mycket mer. Vi öppnar våra dörrar för allmänheten igen fr.o.m. den 25 maj.

rindöKonst & historia på Rindö redutt

Ta del av Rindö Redutts fascinerande historia söndag den 2 juni kl: 13:00 på Rindö redutt. Vi visar även den södra kaponjären, som annars är stängd för allmänheten. Ta även tillfället i akt att få en unik inblick i konstnärernas värld när de öppnar upp sina ateljéer för besökare. Avrunda gärna ditt besök med en avkopplande fika på Reduttens populära café, där du kan njuta av hembakat bröd i en trivsam atmosfär. Inträdesavgift vuxna 80 sek, barn gratis. OBS! Vi tar endast emot betalning via Swish.

 

guideGuidade visningar på Kastellet

Vi har dagliga guidningar under sommaren som ingår i entréavgiften den 29/6–18/8 :
Kl. 12:30 utomhus språk: svenska tid: ca 45 min.
Kl. 14:30 inomhus språk: svenska tid: ca 45 min.
Kl. 15:45 kort historik på engelska ca 15 min. (Brief history in english) alt. svenska om inga utländska gäster.

 

 

"Krig och Krom" lördag den 6 juli

Välkommen till 'Krig och Krom' – där det förflutna blir levande igen. Evenemanget tar dig tillbaka till 1940–1950-talen! Upplev nostalgin med musik, veteranbilar och militära fordon från den epoken, omgivna av passionerade reenactmentgrupper som tar dig med på en resa genom historien. För de yngre besökarna finns det gratis barnaktiviteter.  Missa inte chansen att uppleva en bit historia på nära håll lördagen den 6/7! Mer info kommer.


 

oscar_fredriksborg

Visning av Oscar-Fredrikborgs fort 

En populär guidad tur på Oscar-Fredriksborgs fort blir det lördag den 10/8 kl: 13:00.
Entréavgift vuxna 100 sek, barn fritt. Kraftstationen ingår ej i museets visning.
OBS! Vi tar endast emot betalning via Swish.
Det går också att boka enskilda visningar vid andra tider, även för mindre sällskap se besöksinfo.

 

kulturnatt

Kulturnatt fredag den 11 oktober

Museet deltar under Vaxholms Stads Kulturnatt. Vi berättar om livet på Kastellet, kring sekelskiftet 1800-1900. (besökare betalar själv för båtresan). Mer information kommer.

 

 

 

Höstlovsöppet

Höstlovsöppet  

En mängd aktiviteter finns för barnen på museet under höstlovet. Mer information kommer.

 

 

 

 

vandringMilitärhistorisk vandring den 9 november

Guidad tur på Vaxholms Kastell, besök okända platser. Lördag den 9/11 kl. 13:00. Avgift 100 kr, barn t.o.m.18 år fritt.
OBS! Endast betalning via SWISH på plats.