Vaxholms Fästnings   Musei Vänner


Om vänföreningen

Vaxholms Fästnings Musei Vänner (VFMV) är en opolitisk ideell förening med ca 400 medlemmar. Föreningen startades 1963. Föreningens huvudsyfte är att värna om museiverksamheten på Vaxholms Kastell, samt sprida information och kunskap om skärgårdsförsvarets betydelse för Stockholms försvar från Gustav Vasas tidsepok till nutid.


Välkommen som medlem!

Som medlem i vår förening har du fritt inträde på Vaxholms Fästnings Museum och du får också föreningens årsbok som innehåller intressanta artiklar om skärgården, fästningen och kustförsvaret genom tiderna. Medlemmar i föreningen har också möjlighet att som volontärer hjälpa till med ett visst underhåll och delta vid olika publika evenemang som anordnas av museet. Inte minst som aktörer i de populära dramatiserade teatervandringarna som sker på Kastellet i oktober, varje år på ett nytt historiskt tema.


Medlem i föreningen blir man genom att sätta in årsavgiften på föreningens bankgiro. Årsavgift: 200 SEK för enskild medlem, 240 SEK för sammanboende, 250 SEK för företag/organisationer. Betala till BG 689–2913. Betalningsmottagare är "Vaxholms Fästnings Musei Vänner". Glöm inte att ange namn och adress!
Kontaktperson är föreningens skattmästare Christer Sandström:tel. 076-2254520.

 

Här kan du beställa årsböcker

Av vänföreningen kan du här beställa följande årsböcker för 130 kr + porto:
2020 Vaxholmslinjen
2021 Rindö Östra med regementsområdet
2022 Vaxöns militära anläggningar
2023 Rindö västra med varvsområdet.

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, tryck på "Skicka".
Inom några minuter når ditt meddelande vår server.


BeställningformulärHistry
Histry
Histry