img
Boka gruppbesök året runt

Boka en unik gruppupplevelse och utforska Sveriges kustförsvar och skärgårdens historia. Vår guidade tur tar dig genom spännande utställningar med överraskande insikter och fascinerande artefakter. Lär dig om taktik, strategi och teknologins evolution mot hoten i våra kustvatten över 500 år. Perfekt för skolor, företag eller utflykter med vänner och familj. Kontakta oss för att boka din lärorika resa genom Sveriges militärhistoria tel. 08-1200 4870 eller
Läs mer här

img
Rymdpiraterna

Sista chansen att delta i drop in aktiviteten "Rymdpiraterna" ! Ta del av deras spännande värld, en aktivitet som är vi tror passar barn i åldern 4–14 år. Utforska tio upplevelsestationer, se en inspirerande film, och utmana dig själv med kluriga frågor för att få en belöning i receptionen. Besök också vår barnverkstad. Skapa serier med dina favoritkaraktärer eller hitta på egna. Ge dig i kast med att skapa din egen tidning full av aktuella nyheter, underhållande ämnen och fascinerande berättelser. Möjligheterna är oändliga! Läs mer

img
Museet öppnar i maj

Museet öppnar för sommarsäsongen den 9 maj. Utforska vår basutställning om skärgårdens försvar och fästningens 500-åriga historia. Har du aldrig varit i en minstation eller analyserat ett undervattensljud? Ta då chansen på museet. Upptäck även tillfälliga utställningar som "Vaxholm då och nu" samt "Djur i krig". Missa inte historien om Ytterbys gruva, där nio grundämnen upptäckts. I källaren får du en glimt av 1800-talets liv och en sekelskiftesbutik. Fri entré för barn t.o.m 18 år.

img
Museets nya barnaktivitet

Häng med ett troll och dess vänner på magiska äventyr i museet med trollfilmsstund, trollstig och roliga uppdrag, passande för både små och större barn. 🕵️‍♂️ Bli en Fake News-detektiv och hjälp trollet att avslöja vad som är sanning och vad som är bus. En dag full av upplevelser och lek för äventyrslystna barn (4–14 år). Upplev trolldunder, Sockerhäxans hemlighet och mycket annat som på ett lekfullt sätt lär ut om demokrati, röstning och Sveriges historia! Läs mer

img
Konst & historia på Rindö redutt

Söndag 2/6 kl. 13:00 anordnas guidad tur med både historik och föredrag om fästningens arkitektur. Ett antal konstnärer som är aktiva på fästningen öppnar även sina ateljéer för besök.
Café med hembakt bröd anordnas.

img
Kastellets egen barndag

En mängd aktiviteter för barnen anordnad av Strömma Turism & Sjöfart. Under denna dag erbjuder museet entrébiljett till halva priset. Mer info och datum kommer.

img
Guidade turer på Kastellet
under sommaren

Dagliga guidningar 24/6 – 18/8
Kl. 12:30 på svenska (ca 45 min).
Kl. 14:30 på svenska (ca 45 min).
Kl. 15:45 kort historik på engelska ca 15 min.

img
Camp Kastellet


Upplev fältlivet under WW2 i dess mest autentiska form via våra reenactment-grupper. Följ med i spåren av hemliga meddelanden, användningen av krypterade radiosändningar och signaltekniker som användes för att dölja trupprörelser från fienden. Tid: lördag den 6 juli. Mer info kommer.

img
Visning av Oscar-Fredriksborgs fort

En populär guidad tur på Oscar-Fredriksborgs fort blir det lörd.agen den10/8 kl: 13:00. Kraftcentralen ingår ej i visningen.

img
Kulturnatt

Museet deltar under Vaxholms Stads Kulturnatt fredag den 11 oktober. Vi berättar om livet på Kastellet, kring sekelskiftet 1800-1900. Mer information kommer ang. båttider.

img
Höstlovsöppet

V.44 har museet höstlovsöppet, med drop-in aktiviteter, barnverkstad, animerad film m.m.

img
Militärhistorisk vandring

Häng med på en miilitärhistorisk vandring på Vaxholms Kastell, vi visar okända platser.
Lördag den 9/11 kl. 13:00