img
Skärgårdens försvar

Upptäck 500 års fascinerande historia i vår basutställning! Från Gustav Vasas "bysseskyttar" på Vaxholms fästning till dagens amfibieregemente - utforska hur försvaret har utvecklats genom tiderna i Stockholm skärgård.

img
Kustjägare

Få en unik och fascinerande inblick i kustjägarnas utmanande verksamhet i den svenska skärgården. Ta del av deras spännande historia via filmer, bilder och utrustning frå 1956 till idag, presenterad av Kustjägarveteranerna.

img
Sjöminan

Res genom tiden från 1783 till det kalla kriget och upplev Sveriges största samling av sjöminor. Se Sveriges äldsta sjömina från 1831 och upptäck Immanuel Nobels roll i skapandet av ett svenskt sjöminvapen.

img
Djur i krig

Möt spionerande ekorrar, minletande råttor, duvor på farliga uppdrag och mycket mer i vår nya utställning om "Djur i Krig". En gripande berättelse om de oväntade hjältarna som spelat en roll i konflikter genom historien.

img
Livet på Kastellet

Dyk ner i de vackra källarvalven under museet och upplev de omvälvande förändringarna i samhället mellan artonhundratalet och nittonhundratalet. Lär dig om fästningens kvinnor, barn och tvångsarbetare under en tid av emigration, innovation och ökad handel.

img
Ytterby gruva

Utforska platsen där flest grundämnen i världen har upptäckts, inklusive yttrium, ytterbium, terbium och erbium. Från att vara betraktade som oviktiga till att bli en del av modern teknologi - upptäck deras oväntade roll i bilar, mobiler och till och med rymdraketer.

img
Vaxholm och fästningen

Upplev magin när historiska fotografier och avancerade drönarbilder smälter samman och låter dig följa Vaxholms utveckling från 1902 till det tidiga 2000-talet. Varje bild är som ett fönster till det förflutna, och varje panorama från ovan ger en unik perspektivförändring.

img
Museishopen

Välkommen att besöka vår museishop! Varje produkt är noga utvald  rån exklusiva souvenirer som fångar essensen av vår senaste barnaktivitet till litteratur som berättar en historia från det förflutna - varje köp stöder museets fortsatta mission.