Evenemang

Åter till meny

Program 2020

Här hittar du alla våra evenemang. Vi har föredrag, visningar, historiska vandringar, temadagar, filmvisningar, teaterföreställningar, barnaktiviteter och mycket mer.
Varmt välkommen till "skärgårdens största museum".


Rymdpirater

Rymdpiraterna - sportlovsaktivitet 24/2-28/2

En ny lärorik "Drop in" upplevelse för både små och stora barn. Lös kluriga frågor i tio upplevelsestationer och hämta sedan en belöning. Se på barnbio, testa karaoke i "Kalaskulan", passa på att delta i museets teckningstävling och vinn fina priser. Aktiviteten är kostnadsfri för barn (ingår i entréavgiften för vuxna), vi tror att den kan passa barn och ungdomar i åldern 4–14 år.
Mer info om aktiviteten klicka här

 

Radio Nord

Utställning om Radio Nord

Missade du den välbesökta utställningen om Radio Nord förra året? Nu får du en chans till, utställningen kommer även att visas under museets öppettider 2020. Särskild sändningsdag planeras också att anordnas under året om Radio Nord Revival erhåller frekvenstillstånd för detta av Post- och telestyrelsen. Mer information kommer.

 

 

BeredskapsdagDetta evenemang är inställt för att förhindra spridning av det nya corona-viruset.

Beredskapsdagen 17 maj / inställd

I samband med myndighetens för samhällsskydd och beredskaps s.k. krisberedskapsvecka genomför vi beredskapsdagen med fri entré. Årets tema är "Klimatkrisen – hur löser vi den?" Ta del av: föredrag, dramatiserade visningar, minimässa, barnaktiviteter m.m.

 

färja

Minutställning etapp 3

Utbyggnad av den befintliga minutställningen med ny teknik och nya tillkommande delar kommer att installeras under hela året.

 

 

 

 

Barnens dag

Barnens Dag söndag 7 juni

Skratt, bus, äventyr och spänning för barnen.
Plats: Vaxholms Kastell
Tid: söndag den 7 juni

Entréavgift till museet denna dag är 40 kr för vuxna, barn fritt. Övriga barnaktiviteter på borgggården under dagen är gratis. Evenemanget är ett samarbete med Strömma Turism & Sjöfart AB och Fix Media AB. Mer info kommer.

 

Rindö redutt

Konst & Historia på Rindö redutt

Historiskt föredrag och "öppna ateljéer”på Rindö redutt. Vi visar även den södra kaponjären. En del av konstnärerna öppnar också sina ateljéer för besök. Café med hembakt bröd anordnas. 

Tid: söndag den 14 juni kl. 13:30
Entré: 50 kr för vuxna, barn t.o.m. 18 år fri entré.

OBS! Endast kontant betalning och swish.

 

färja

Visningar på museet

Dagliga guidningar under sommaren mellan 21 juni till den 16 augusti:

Kl. 12:30 på svenska (ca 45 min).
Kl. 14:30 på svenska (ca 45 min).
Kl. 15:45 på engelska kort historik (ca 15 min).

 

 

camp kastellet

Camp Kastellet lördag den 11 juli

Lördag den 11 juli kl. 11:00-17:00 välkomnar vi dig till museiårets höjdpunkt som vi kallar ”Camp Kastellet”. Du kommer att få återvända till krigsåren 1939-1945 och få uppleva en spännande "reenactment dag" med dramatiska uppvisningar, militärhistoriska fordon, soldater och utrustning från tiden, prova på mat från fältköket och mycket mer. Programblad kommer.

 

 

oscar_fredriksborg

Visning av Oscar-Fredrikborgs Fort 

Populär guidad tur på Oscar-Fredriksborgs fort. Under evenemanget kommer även kraftstationen att visas och dieselmotorn startas.
Tid: lördag den 18 juli kl. 13:00. Entré: 50 kr för vuxna, barn t.o.m. 18 år fri entré. OBS! Endast kontant betalning eller swish.
Åk bil eller buss till färjeläget Oscar-Fredriksborg på Rindösidan.
Följ rödvita snitslar utefter kajen till fortet.

 


författardagen

Författardag söndag den 30 augusti

En inspirerande dag om konsten att skriva. Kom och lyssna till olika författare som berättar om sina böcker och passa på att på att få professionella råd i ämnet skrivteknik via en lektion under dagen. Evenemanget ingår i museets entréavgift. Föredragshållare är författarna: Magnus Ullman, Lars A Hansson &Vladan Lausevic m.fl. Försäljning av böcker sker på plats.
Mer info klicka här

 

 

militärhistorisk vandring

Militärhistorisk vandring den 27 september

Vi promenerar till en intressant militärhistorisk anläggning där museichef Erik Himmelstrand berättar om platsen och Vaxholmslinjen. Mer information kommer.

 

 

 

Kulturnatt

Kulturnatt fredag 9 oktober

Museet deltar under Vaxholms stads kulturnatt fredagen den 9 oktober. Mer information kommer.

 

 

 

 

Teatervandringar

Teatervandring 23/10 och 24/10

Välkommen till en händelserik, spännande och lärorik kväll med teater, sång, musik, dans, humor och eldshow. Under årets föreställningar kommer vi att förflytta dig till det mytomspunna 1950-talet.
Plats: Vaxholms Kastell
Tid: fredag 23 oktober och lördag 24 oktober kl. 18.45–ca 21.45. Mer info och bokning
klicka här


Höstlovsöppet

Höstlovsöppet tisdag 27/10-fredag 30/10

Final för barnaktiviteten "Rymdpiraterna". Pyssla på egen hand i vårt barnrum m.m. Tiderna anpassas till aktuella turer med Waxholmsbolaget. Mer Info kommer.

 

 

 

 

Militärhistoriskt museum sedan år 1947.
Drivs idag av Vaxholms Fästnings Museum AB (SVB)